Независимо, че е извършена общонадзорна проверка от Окръжна прокуратура – 

...
Независимо, че е извършена общонадзорна проверка от Окръжна прокуратура – 
Коментари Харесай

Националната следствена служба ще разследва тежкия инцидент в оръжейния завод Арсенал

„ Независимо, че е осъществена общонадзорна инспекция от Окръжна прокуратура –  Стара Загора преди две години, още на следващия ден ще разпоредя нова инспекция, в която да вземат участие всички институции, свързани с сходен вид производства, които са свързани с нараснал риск “. Това сподели пред публицисти апелативният прокурор Тодор Деянов от Апелативна прокуратура - Пловдив по повод  в казанлъшкия оръжеен цех „ Арсенал “.
Всяко едно такова произвеждане е обвързвано със характерни условия по отношение на сигурността, които би трябвало да се съблюдават, акцентира той и уточни, че в тази ситуация няма по какъв начин да се каже авансово кои правила са или не са нарушени. 

По гледище на Окръжната прокуратура в Стара Загора следствието на днешния случай е предоставено и ще се организира от Националната следствена работа със глоба на основния прокурор на Република България, добави окръжният прокурор Дичо Атанасов. Законовият период за следствието е двумесечен. Предстои да бъдат назначени и направени голям брой експертизи, евентуално той ще бъде продължен.
В момента няма съображение за прекъсване на работата на завода. Няма заплаха и от замърсяване на въздуха над града в резултат на гърмежа. 
Пожар не е имало, посочи ръководителят на Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Стоян Колев. Пристигналите на място пожарни екипи от службата в Казанлък са осигурявали подпомагане на ведомствената работа на предприятието по очистване на следствията от гърмежа. 

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР